Boszorkányos hajsza a szófajok birodalmában
2016. december 16. /

Az elmúlt években számos olyan könyv látott napvilágot, amely az olvasás és a helyesírás képességének fejlesztésére helyezte a hangsúlyt, ám a nyelvtant olvasmányosan, szórakoztatóan feldolgozó kötet még hiányzott a könyvespolcokról.

Balázs Ágnes Mesélő nyelvtan című nyelvtani foglalkoztatókönyv-sorozata ezt a hiányt pótolja. A sorozat második kötete a 3. osztályos tananyag nyelvtani ismereteire épül. Használható kiegészítő tananyagként, fejlesztésre, ismétlésre felsőbb éveseknek is.
A Hangok földjén immár béke honol, mégsem boldog mindenki. Iringó szívesen hazamenne a szüleihez, Ódor magányos az óriástestvérei nélkül, Kőszáli király pedig sokat betegeskedik. Amikor Árgyélus királyfi elhatározza, hogy kiszabadítja Tündérszép Ilonát a mocsári szörny fogságából, sokan vele tartanak. A Hangok földjének kis csapata aztán bejárja a Szófajok szigettengerét, eljut a Főnevek, a Melléknevek és az Igék Birodalmába, ahol számtalan kaland vár rájuk.
A meséhez kapcsolódó foglalkoztató feladatok és a Móra Könyvkiadó honlapjáról letölthető zenei anyag segítségével játszva elsajátítható a magyar nyelvtan.

Móra Kiadó
136 oldal / 2999 Ft