A bagoly, aki félt a sötétben
2016. november 17. /

Jill Tomlinson soha nem akart író lenni. Operaénekesnek készült, aztán úgy döntött, inkább családot alapít. De aztán közbeszólt a sclerosis multiplex, így másfelé kellett teremtő energiáit elvezetni. Elkezdett egy újságíró-iskolát, és a harmadik óra után úgy döntött, gyerekkönyveket fog írni.
Első meséjét (a Busz, aki templomba ment) 16 kiadó utasította vissza, míg végül az egyik elfogadta, és képeskönyv formában megjelenhetett.
[kep3]
Igazi áttörést és sikert A bagoly, aki félt a sötétben hozott neki, amely már egy sorozat részeként jelent meg. A könyvet magyarul 4 évvel ezelőtt adta ki a Pagony Kiadó, most pedig színházi adaptáció készült belőle, melyet október végén mutatott be a Kolibri Színház. A darab, ahogyan a könyv is, a gyermeki borzongás témáját járja körül, természetes teret engedve a félelemnek, ami sok más pozitív és negatív érzelemmel együtt egyszerűen hozzátartozik az élethez. Nem probléma hát, ha a gyerekek időnként bizonytalanok, bátortalanok, esetenként saját maguknak kreálnak félelmetes lényeket, legyőzendő akadályokat. Ugyanakkor érdemes megmutatni nekik, mi az, amit le kell és le lehet győzni, és hogy a világ akkor teljes, ha ezekkel a félelmekkel együtt egyensúlyoznak benne.

Kolibri Fészek
11. 05., 07., 08., 11., 12., 20.