A januári múzeum+ program témája: Babona
2016. december 15. /

2017-ben is folytatódik a Múzeum+ programsorozat a Magyar Nemzeti Galériában. Havonta egy alkalommal hosszított nyitvatartással, egy-egy hétköznapi téma köré szervezett programokkal – tárlatvezetésekkel, előadással, társművészeti programokkal, workshoppal – várja a látogatókat a
múzeum. Ezeken az estéken új megközelítésben, a hétköznapi valóság és a művészetek kapcsolódási pontjaira rámutatva kerülhetnek közelebb a képzőművészethez látogatók. A januári múzeum+ program témája a Babona lesz, vagyis mindaz, amiben nem akarunk hinni, ám mégis hiszünk benne, vagy éppen az, amiben hinnénk, de mégsem hiszünk, mert azt gondoljuk: babona.

[kep3]

A Remekművek a Szépművészeti Múzeumból kiállításban Németh István művészettörténész Boszorkányok márpedig nincsenek címmel kalauzolja a látogatókat, az este során Szirtes Edina Mókus ad koncertet és Vázsonyi János szaxofonos zenéjével vezeti a látogatókat az állandó kiállítások képei között. Az igazán babonásak a workshopban szerencsehozó amulettet készíthetnek. A Magyar Nemzeti Galéria múzeumpedagógiai programjainak támogatója a MOL.

Magyar Nemzeti Galéria
2017. január 19. csütörtök, 18.00-22.00