Frankl Péter és a bécsi klasszikusok
2016. december 23. /

Frankl Péternek már a szülei is a Zeneakadémián tanultak, így nem túlzás azt állítani, hogy a Londonban élő zongoraművész hazalátogat a Liszt Ferenc Kamarazenekarral közösen tartandó

koncertjére, melyen a bécsi klasszika három nagy alakjától (Haydn, Mozart, Beethoven) csendül fel egy-egy darab.
Frankl az 1960-as években vált nemzetközileg ismert zon­go­ra­mű­vésszé, s később olyan karmesterekkel is együtt dolgozott, mint Ab­ba­do, Ashkenazy, Barbirolli, Blomstedt, Boulez, Chailly, Davis, Doráti, Fischer, Haitink, Kempe, Kertész, Leinsdorf, Maazel, Masur, Muti, Sanderling, Solti és Széll. Az 1962-es londoni debütálását, majd a Clevelandi Zenekarral történő New York-i bemutatkozását követően pályafutása során a világ vezető zenekaraival játszott együtt. A BBC Promsban már több mint húsz alkalommal lépett el, és jelentős fesztiválok hívták meg vendégművészüknek. Frankl a Zeneakadémián Hernádinál, Kodálynál és Weinernél tanult, s számos nemzetközi ver­se­nyen ért el első helyezést.
A Liszt Ferenc Kamarazenekarral több évtizedre visszanyúló barátságot ápoló zongoraművész két G-dúr zongoraversenyt játszik az együttessel a Zeneakadémia közönségének: Mozart K.453 és Beethoven Op.58-as jegyzékszámú darabjait.

Zeneakadémia
12.08., 19.30h