IGE-IDŐK – A reformáció 500 éve
2017. Április 20. /

500 esztendeje Luther fellépésével kezdődött a reformáció, amely gyökeresen megváltoztatta Európa arcát. A reformáció értékei az egyetemes kereszténység kincsei is, az egyetemes
kereszténység öröksége pedig az egész emberiségé: a fél évezreddel ezelőtt elindult folyamatok máig hatnak életünk minden területén.
A Magyar Nemzeti Múzeum kiállítása az európai kultúra nagy hatású eseménytörténetét idézi meg művelődéstörténeti szempontból 800 m2-en. A különleges installációba ágyazott – hazai és határon túli emlékanyagból jól ismert, illetve nagyon ritkán látható – több mint 300 műtárgy evangélikus, református, unitárius gyűjteményekből és gyü­le­ke­ze­tek­ből érkezik a kiállításra.
„Amikor az ötszáz éves évforduló alkalmával a megújulás lendületét hirdetve emlékezünk, akkor meggyőződésre, vallásra, felekezetre való tekintet nélkül szeretnénk nemcsak megőrzői, de nagyvonalú bemutatói, megosztói is lenni kincseinknek. Élve a kortárs le­he­tő­sé­gek­kel, ennek egyik legfontosabb terepe az IGE-IDŐK kiállítás.”
A kiállításhoz kapcsolódóan a múzeum változatos, minden korosztályt megszólító programsorozatot hirdet, a programokról a honlapon lehet tájékozódni.

Magyar Nemzeti Múzeum, József nádor-termek
04. 27. – 11. 05.
VIII., Múzeum krt.14–16.
Információ:
Tel.: 06-1/327-7773
info@hnm.hu
www.mnm.hu
www.facebook.com/nemzetimuzeum