Bye Bye Man – A Rettegés Neve
2017. május 19. / Dercsényi Dávid

Hát ezt is megértük, amikor egy horrorfilm csak ürügy, még ha nem is vészesen rosszul megcsinált fajta. De ma már elég biztos kézzel össze lehet ütni egy horrort szakácskönyvből és

Stacy Title filmje ezt a részét le is tudja a dolognak – egy hor­ror­ra­jon­gónak ez a film annyi izgalmat és újdonságot jelent, mint Anthony Bourdainnek egy Big Mac.
Elmondtad a nevét? – kérdi egy férfi 1969-ben valahol Amerikában, felzaklatva, puskával a kezében egy barátjától, majd sorra kiirtja őt és a többieket. Ne gondolj rá, ne mondd ki! – ezeket ismétli. Aztán máris a mában vagyunk, és egy tinihorrorszerűségben, három fiatal költözik be abba a házba, ahonnan a szörnyűségek erednek. Ennek nem lehet olyan jó vége.
És ha nem is lesz olyan jó, az mégis sokat mond egy horrorfilmről, hogy mire használja a gonoszt. Elgondolkodtat vagy felment általa, eltávolítja vagy kellemetlen közelségbe hozza. Ezeken is el lehetett volna gondolkodni a forgatás előtt.
Mert ha a filmet kicsit is érdekelné önmaga, még akár nagyon jó is lehetett volna, akár az emberről is mondhatott volna dolgokat. De ehelyett Carrie-Anne Moss-szal és Faye Dunawayjel van elfoglalva. Előbbi egyébként jól illik egy horrorfilmhez, a Matrix sematikus, robotszerű alakja után kifejezetten baljós hangulatot képes árasztani. Dunawayt viszont egy bővített cameónál többre is fel lehetett volna használni, még akkor is, ha az egész múltbéli szál csak azért van, hogy láthassuk a fiatal őt játszó színésznőt, Keelin Woodellt.

Bye Bye Man – A Rettegés Neve (16)
(The Bye Bye Man)
Amerikai, szinkronizált film
Rendező: Stacy Title
Főszereplők: Douglas Smith, Lucien Laviscount, Doug Jones, Erica Tremblay, Faye Dunaway, Carrie-Anne Moss
96 perc
Forgalmazó: Freeman Film
Már a mozikban