Vigyázz otthon, hogy sose érjen baj!
2017. július 04. /

Ésszel másszunk, rá ne fázzunk!; Csiszi-csuszi lépcső, padló, ne rohangálj, mint egy vad ló! – ilyen és ehhez hasonló tanácsokat osztogat Nógrádi Gábor háztartási balesetek ve­szé­lye­i­re figyelmeztető zsebkönyve, amely humoros, szórakoztató, mégis szakszerű formában mu­tat­ja meg, hogyan kell megelőzni a bajt, illetve sérülés esetén mit kell tenni a helyzet ke­ze­lé­se érdekében.

Egyfelől rendkívül üdvös egy ilyesféle kiadvány megléte, és re­mél­he­tő­leg a szerzők korábbi, nagy példányszámban megjelent, ingyenesen terjesztett balesetmegelőző könyveinek is köszönhető, hogy az elmúlt húsz évben bizonyos közlekedési gyerek balesetek száma a felére, a legsúlyosabbaké pedig a tizedére csökkent, másfelől aki eddig nem félt egyedül otthon hagyni a gyerekét, mostantól az is rettegni fog, mi minden történhet vele a biztonságos négy fal között. Tucatnyi ve­szély­for­rás leselkedik rá otthon is: ilyen a tűz, a forró víz, a gyógyszeres doboz, a konnektor, a kés, a gyufa, a háziállat, a lépcső, az apró já­ték, a sütő, a csúszós padló, a szőnyeg, a bútor sarka és még száz más veszély.
A kiadványt tízezer példányban szeretnénk iskolákba eljuttatni még idén – ehhez keresik az alkotók gyerekekért aggódó cégek, in­téz­mé­nyek, biztosítók támogatását.