Mimó és Csipek meseösvénye
2017. július 04. /

Nemrégiben három új meseösvénnyel gazdagodott Budapest – a Ferenc-hegy után a Sas-hegyi Látogatóközpontba, illetve a Városmajor feletti Kis-Sváb-hegyre is beköltözött Mimó és Csipek, hogy még jobban segítse

a környezet megismerését és védelmét: a két környezettudatos mesehős a gyermekek nyelvén mesél a fenntarthatóság fontosságáról. A tudatos természetjárást elősegítő meseösvények egy-egy terület állat- és növényvilágával ismertetik meg a gyerekeket, de az alapvető környezetvédelmi szabályokra is felhívják a figyelmet. A túrák során bejárható ösvényekhez különböző mesék, játékok kapcsolódnak.
A Sas-hegyre Cincér Kázmér vezeti be Mimót és Csipeket, valamint a gyerekeket, aki már régóta a Duna-Ipoly Nemzeti Park címerállata, így ismeri az összes különleges állatot, köztük a bikapókot, a mogyorós pelét és a pannon gyíkot, valamint a túravonal mentén illatozó növényeknek is mind tudja a nevét: törpe nőszirom, budai nyúlfarkfű, csikófark. A Kis-Sváb-hegyi meseösvény a lurkók érzékszerveit mozgatja meg – a madarak meglesését egy távcső segíti, a természet hangjainak, valamint illatainak sokszínűségére egy zeneláda és egy játékos illatfa hívja fel a figyelmet, míg a bogarak megmászható szobrokként jelennek meg az ösvényen.