Táncelőadások a Pesti Vigadóban
2017. augusztus 11. /

A Magyar Állami Népi Együttes Verbunkos című előadásában a magyar romantika korszakának nemzeti megújulási mozgalmát idézi fel a zene és tánc vonatkozásában december 8-án a Pesti Vigadó Dísztermében. A felidézett korszak legjellemzőbb szórakoztató és tánczenei formációi a

még ma is létező cigányzenekarok voltak, ezért az előadásban a Magyar Állami Népi Együttes zenekara hangsúlyos szerepet játszik: a táncok kíséretén kívül önálló, korabeli koncertdarabokat is meg­szó­lal­tat. Az előadásban közreműködik Herczku Ágnes.
A táncelőadások sorát december 28-án a Flamenco Táncmelodikák zárja, mely többféle zenei stílus és a flamenco tánc fúziója, s melyben Pirók Zsófia és a Melodika Project kiváló zenészei egyedi műfajt teremtenek. A Melodika Project klasszikus szerzők közismert da­rab­jait szólaltatja meg, kezdve Bachtól, Bartókon át Piazzolláig, sajátos zenei megközelítésben és egyéni hangszerelésben (gitár, zongora, melodika, ütőhangszerek). Újjáélednek a remek stílusok, mint például a jazz, a reggae vagy a tangó ismert dallamai, és mai értelmezést nyernek a flamenco gyökerű koreográfiákban. A flamenco ritmusvilága kimeríthetetlenül gazdag és bármely műfaj befogadásával izgalmas utakra vezet. A produkció újdonsága nemcsak Magyarországon egyedülálló, hiszen ebben a szemléletben még nem alkottak ez idáig.

Pesti Vigadó
12. 08. és 28.