Izgalmas őszi estek a Liszt Ferenc Kamarazenekarral
2017. november 24. /

Ahogy az elmúlt hetek, úgy az ősz második fele is rendkívül sűrű lesz Európa egyik legrégebbi klasszikus zenekara, a Liszt Ferenc Kamarazenekar számára. Novemberben folytatódik az együttes európai turnéja – olasz és svájci hangversenyekkel –, ám közben itthon is nagyszabású koncerttel készülnek. A reformáció 500. évfordulója alkalmából a Müpában lépnek fel.

A jövőre 55 éves nemzeti kamarazenekar október 26-án a Zeneakadémián egy kiváló művésszel, Jörg Widmann-nal búcsúztatja a vénasszonyok nyarát, hogy aztán tovább fűszerezze az őszi koncertnaptárt.
[kep3]
A Müpában Európa két legrégebbi együttese fog közösen muzsikálni, hiszen a zenekar mellé a 66 éves Müncheni Bach Kórus csatlakozik majd. Az est első felében Bach, a másodikban Händel előtt tisztelegnek. Operai komplexitást élvezhetünk majd a darabok által, hiszen mind Bach, mind pedig Händel olyan magas művészi szintre fejlesztette a passió és a kantáta, valamint az oratórium műfaját, hogy alkotásaikat nem túlzás koncertszerű operáknak nevezni.

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
11. 20., 19.30h