Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 19., péntek
Emma

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Így is lehet bánni az álmokkal
2023-03. szám

Amikor egy új kulturális kezdeményezés útjára indul, igyekszik minél hamarabb kitapinthatóvá tenni saját ízlésvilágát, rátalálni a hangjára, s ami a legfontosabb: a közönségére. Pár éve Veresegyháznak még nem volt színháza – ma már négy veresegyházi bérletsorral, több száz
tájelőadással és egy saját alapítású szabadtéri nyári színházi fesztivállal is büszkélkedhet. Idén nyáron már hetedik alkalommal lesz Mézesvölgyi Nyár fesztivál. „A mi felelősségünk abban állt, hogy olyan színházat hozzunk létre, amely érvényes, csereszabatos alternatívát jelent egy Budapesttől 20 kilométerre lévő kisváros budapesti színházi kultúrán szocializálódott közönsége számára” – mondja Venyi­ge Sándor, a Veres 1 Színház igazgatója, aki Zorgel Enikővel egy független színházat alapított Veresegyházon.

Idén nyáron hetedik alkalommal rendezik meg Veresegyházon a Mé­zes­völgyi Nyár szabadtéri fesztivált. Mit tud mondani az olvasóknak a műfaji kínálatról?
V. S.: Ez egy gigantikus vállalás abból a szempontból, hogy 2 hóna­pon keresztül, több mint 20 nagyszerű előadással várjuk a nézőket Veresegyházra. Az előadások között lesznek olyanok, melyek a hatalmas érdeklődés miatt már a korábbi években is szerepeltek a fesztiválon, ilyen A Pál utcai fiúk, a Menopauza vagy Az Őrült Nők Ketrece, és olyan darabok is, melyek idei premierek, mint például a Szép nyári nap vagy a Hőguta a Veres 1 Színház előadásában. A zenés színház, a musical elengedhetetlen „kelléke” egy nyári feszti­válnak. Nagyon erős a kínálat idén: Az Őrült Nők Ketrece (Átrium), az Anconai szerelmesek (Veres 1 Színház), a Made in Hungária (József Attila Színház), A padlás (Veres 1 Színház), A Pál utcai fiúk (Pannon Várszínház) – és a teljes programsort még nem is véglegesítettük. Egy csillagfényes, nyári szabadtéri színpad szinte adja magát, hogy nagyszerű koncerteket is rendezzünk: idén nyáron vendégünk lesz Bródy János, a Cotton Club Singers – ABBA Jazz, és idén először egy nemzetközi sztár, a walesi rocklegenda, Bonnie Tyler. Szokás szerint a gyerkőcök sem maradhatnak igényes kulturális program nélkül, hiszen újra jön hozzánk a Hadart Társulat a Süsüvel.

Milyen újítással készülnek az idei szezonban?
V. S.: Aki előadóművészettel foglalkozik, tudja, hogy évről évre érdemes egy kicsit újítani, változtatni akár a koncepción, akár a környezeten, mert a közönség nagyon nyitott és hálásan fogad minden fejlesztést. A Mézesvölgyi Nyár szervezőjeként elmondhatom, hogy a fesztivál korai éveiben egyszer több színpaddal, másszor új technikával, aztán legközelebb magasabb közönségkomforttal erősítettünk. Idén a nézőteret 1800 fősre növeltük (1400-ról) úgy, hogy a színpad betekintése mindenhonnan tökéletes és élvezhető.
hirdetés


Beszéljünk egy kicsit a nézőikről! Kiknek ajánlja a nyáresti előadásokat, és hányan szavaztak már eddig bizalmat a programjaikra?
V. S.: A tavalyi évben, 2022-ben fogadtuk a 100 000-dik nézőnket! Büszkén és meghatottan éltük meg ezt a pillanatot, hiszen a közönség szavazott. Szavazott arra a minőségi szórakoztatásra, melyet mi célul tűztünk ki kilenc évvel ezelőtt. Úgy tűnik, hogy ez sikerült. A nézők a belépőjegyeik és bérleteik meg­vá­sár­lásával bizalmat vásárolnak: ők a mi legfőbb részvényeseink. A statisztikáink azt mutatják, hogy míg kezdetben a veresegyházi nézők adták a közönségünk gerincét, addig évről évre egyre többen jönnek hozzánk Budapestről és szerte az országból.

Mikortól vásárolhat a közönség jegyet ezekre a nagyszerű produkciókra?
V. S.: Az előadásokra a jegyek értékesítését már megkezdtük, és fokozatosan nyitjuk meg azokat, ezért is érdemes feliratkozni a hírlevelünkre, ahol küldjük az információkat, mely előadásokra lehet már jegyet kapni. Nagy örömmel mondom el, hogy némelyik előadásunk már fél háznál tart, több hónappal a fesztivál nyitása előtt! Ez egy olyan visszajelzés a nézőktől, amit minden színházas kollégámnak kívánok, hogy átélhesse! Azt javaslom az érdeklődőknek, hogy nézzenek szét a mezesvolgyinyar.hu oldalon, és váltsák meg előre a jegyeiket. A jegyvásárláshoz a SZÉP Kártyájukat is könnyen felhasználhatják, akár online, akár személyesen vásárolnak. A személyes vásárlásra Veresegyházon a jegyirodánkban van lehetőség, illetve a fesztivál idejére a helyszínre települünk ki. Várjuk nézőinket a Mézesvölgyi Nyárra!

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor