Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Egy magával ragadó történet – ezért fogjuk majd imádni a Vértestvéreket
2023-05. szám / Boros Norina

A József Attila Színház következő évadjának első bemutatója Willy Russell Vértestvérek című musicalje. A próbafolyamat indulása előtt beszélgettem Chajnóczki Balázs kollégámmal. Balázst nagyon különböző karakterekben, estéről estére láthatja a közönség. Ő a Száll a kakukk fészkére
előadás főszereplője, Randle P. McMurphy. A király beszédében a brit miniszterelnök, Stanley Baldwin, az Amadeusban Ausztria császára, II. József, a Koldusoperában a rendőrkapitány, Tigris Brown. A Régimódi történetben orvos, a Feketeszárú cseresznyében Nikolics Sztévó, a Made in Hungáriában a főszereplő, Ricky apja, a Vesztegzár a Grand Hotelben című darabban Raverdan márki, a Valami bűzlik előadásában Jeremiás testvér, de láthatják a Macskafogóban is, Buddy szerepében.

Merőben új szerepben debütálsz a Vértestvérekben, te leszel a narrátor.
Ch. B.: Az első bemutató, amiben játszani fogok a következő évadban, az a Vértestvérek. Ez a musical a Budapesti Kamaraszínházban ment évekkel ezelőtt. Láttam az előa­dásról felvételt. Vári Éva, Makrai Pál, Kerekes József és Nemcsák Károly igazgatónk is szerepelt benne. Azt gondolom, fel van adva a lecke. Nagy lehetőség a narrátor szerepe. Sok kicsi karakterben is fel­tűnik, legalább tizenöt darab, ami szerintem nagyon jó színészi feladat és kihívás, hogy mindegyik karakter másmilyen legyen. Izgatottan vá­rom a próbafolyamatot. Biztos vagyok benne, hogy kemény hat hét lesz. Előbemutatónk, házi főpróbánk is lesz június 8-án – szeptem­ber­ben lesz az igazi bemutató –, addig el kell készülnünk. Szeptemberre csak az utolsó simítások maradhatnak.

A musical zenei próbái már javában elkezdődtek. A színházban az irodám pont a próbaterem mellett van, így volt szerencsém az elmúlt hetekben fülbemászó dallamok mellett dolgozni.
Ch. B.: Kéménczy Anti (a József Attila Színház zenei vezetője) nagyon jó szakember, nagyon szeretek vele dolgozni. Mindig tele van ötletekkel, de ha nekünk, színművészeknek vannak ötleteink, azokat is szívesen veszi, és mindig igyekszik figyelembe venni, a legjobbat kihozni a színésznek abból a zenei anyagból, ami van. Ezáltal folyamatos impulzusokat kapunk egymástól. A dalokat már megtanultam. Jövő héten pedig már indul az olvasópróba. Nem szeretek szövegkönyvvel próbálni, ezért már megtanultam a szerepemet.
hirdetés

Ha már alkotók, akkor nem mehetünk el a rendező mellett, akivel ez a második közös munkátok.
Ch. B.: Igen, Lengyel Ferenccel másodízben dolgozom együtt a József Attila Színházban. Tavaly mutattuk be és azóta is telt házzal játsszuk a Made in Hungáriát. Nagyon jól dolgoztunk együtt.

Kicsit térjünk át magára a darabra is, amelyben szerepet játszik a szegény-gazdag ellentét is. Te mit gon­dolsz erről? Akik ismerik a történetet, pontosan tudják, hogy a Vértestvérek musical, de nem olyan, amin önfeledten dalolhat a néző.
Ch. B.: A világ nagy ellentétpárja a szegény-gazdag, ami a világunkban mindig jelen van, végigkísér minket. Azt gondolom, nemcsak ez az ellentét határozza meg a musicalt; az eleve elrendelés, az eredendő bűn, ami a darabban szerepel, a görög drámákat idézi. Úgy hiszem, jó kis feladat lesz mindenkinek színre vinni. A két fiúnak is, akiket Fekete Gábor és Lukács Dániel alakítanak. Pikali Gerda fogja játszani az anyát, akivel nagyon szeretek együtt dolgozni, és most végre nagy szerepben játszhatunk együtt. Nagy sze­re­tettel és várakozással tekintek a próbafolyamatra, és persze azon leszünk, hogy nagyszerű előadás szülessen belőle. Ez a musical egyben tragédia is, a végén meghal mind a két főszereplő fiú. Nagyon sok lírai, drámai dal van benne. Olyan csilivili, flitteres, nagy táncos musicalszám, mint a Valami bűzlikben, nem lesz benne. De valami egészen más hangulat viszont igen. Remek szereposztással egy magával ragadó történetet láthat a közönség. Azért, mert nincs happy end, az ember tud belőle hazavinni gondo­latokat, érzéseket. Az lesz a célunk, azt hiszem, hogy a nézők ezeket eltegyék maguknak.


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor