Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
A Játékszín sztárszereposztással robban a MOMkultba
2017-04. szám

Szabó Győző, Bata Éva, Ábel Anita és Kerekes József is szerepel a Játékszín legújabb produkciójában. A Kellemes húsvéti ünnepeket! című komédiát Kapitány Iván rendezi, és a MOMkult színpadán mutatja be a teátrum május 3-án.

A Játékszín missziója elsősorban a szórakoztatás, túlnyomórészt vígjátékokat tartanak repertoáron. A színház most futó évadának eddigi mérlege szerint 99,38%-os a látogatottság, az előadásokra csak elővételben lehet jegyekhez jutni. Bank Tamás igazgató a MOM Kul­tu­rá­lis Központ igazgatójával, Hambuch Gerdával kezdeményezett tárgyalást, melynek nyomán a két intézmény középtávú terembérleti megállapodást kötött: a MOMkult színházterme második ját­szó­hely­ként fogadja be a Játékszín előadásait.
Az együttműködés keretében, az új helyszínen a Játékszín és a TG Production koprodukciójában készülő előadást sztárszereposztással tűzik műsorra: Szabó Győző, Bata Éva, Kerekes József, Grisnik Petra, Ábel Anita és Baronits Gábor játssza a francia vígjáték karaktereit. A rendező, Kapitány Iván számos filmes és televíziós siker rendezője, producere és írója (Beugró, Üvegtigris, Válótársak), emellett az utóbbi idők legsikeresebb sorozata, A mi kis falunk is az ő nevéhez kötődik. Kapitány Iván az olvasópróbán kiemelte: a Játékszínben látható Legyen a feleségem! és a Kölcsönlakás című rendezéseihez hasonlóan a könnyed, de minőségi szórakoztatásra helyezi a hangsúlyt.
Akárcsak a rendező és a most készülő produkció színészei, a Kellemes húsvéti ünnepeket! című darab ugyancsak kapcsolódik a film világához: 1984-es moziváltozata a francia filmgyártás egyik legnagyobb sikere Sophie Marceau és Jean-Paul Belmondo főszereplésével. Belmondo ezzel aratta élete utolsó igazi közönségsikerét 3,5 millió hazai nézővel.
A történet a húsvétkor játszódik. A negyvenes francia üzletember felesége külföldre utazik. A szalmaözvegy férj, kihasználva a lehetőséget, megismerkedik egy fiatal pincérnővel, és felviszi a lakására. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a feleség váratlanul hazajön...
„Szeretünk nevetni a félreértéseken, szeretünk nevetni a nehéz helyzeteken, azon, hogy hogyan húzza ki magát a csávából valaki, szeretjük, ha valakit azon kapunk rajta, hogyan akar elkendőzni valamit, vagy éppen mi az, ami a szorult helyzetéből kihozza. Tehát van itt minden: félreértések, szorult helyzetek, szerelem, szenvedély, vicc” – fogalmaz Szabó Győző mint a darab központi figurája.
hirdetés

A Játékszín színpadi változatának dramaturgja, Búss Gábor Olivér kiemelte: „Az eredeti színdarab korábbi a filmváltozatnál, a hatvanas évek francia humora pedig egész más, mint amit a mai ember annak vél, így a nyelvi fordulatokat jelentősen át kellett rajzolni, hogy az előadás mindvégig fenntartsa élvezetes dinamikáját.” A történettel kapcsolatban hozzátette: a feleség voltaképpen felül arra a vonatra, amit a férje betolt az állomásra, a férj pedig kénytelen-kelletlen marad rajta a masiniszta…
Az eredeti színdarab írója, Jean Poiret a francia színházi és filmes világ emblematikus alakja, olyan klasszikusok forgatókönyvét jegyzi, mint az Őrült nők ketrece vagy Az utolsó metró.
A Játékszín előadásában a pikáns történet színeit hozó elragadó színésznők – Bata Éva, Ábel Anita és Grisnik Petra – a látványért is felelős Kovács Yvette Alida jelmezeiben lépnek színpadra.
A darabot a május 3-i bemutató után ebben a szezonban tavasszal még három alkalommal: június 5-én, 6-án és 7-én láthatja a közönség a MOM Kulturális Központban.

Forrás: Játékszín

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor