Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 19., péntek
Emma

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Két év után újra Sziget Fesztivál!
– 2022. augusztus 10-15-ig jön a nagy visszatérés

2022-06. szám

A Sziget 2022 világsztárokkal, befutott nevekkel, itthon még nem látott előadókkal, friss, izgal­mas, feltörekvő tehetségekkel tér vissza a hosszú szünet után. A Kings of Leon tavaly márciusban rukkolt elő új lemezével, ezzel pótolja 2020-ban elmaradt szigetes koncertjét, csakúgy, mint Dua

Lipa, aki a tavalyelőtt megjelent, Grammy-díjat nyert lemezét hozza el. A Nagyszínpad headlinerek között van még az Arctic Monkeys, szin­tén új hanganyagot ígérve, és nagy várakozás előzi meg Justin Bieber koncertjét is. A headlinerek közt szerepel majd Calvin Harris és a Tame Impala is. A Nagyszínpad további fellépői között is olyan nevek vannak, akik több nemzetközi fesztiválon headlinerként lépnek föl idén, mint például a Bastille, Stromae vagy Lewis Capaldi, Sam Fender és Rüfüs Du Sol.
A szervezők hosszú távú terve, hogy olyan hazai fellépőknek adjanak helyet a Nagyszínpadon, akik egyedi, máshol nem látható pr­duk­ciók­kal készülnek a Szigetre, akár lökést adva ezzel a zenészek nem­zet­kö­zi sikerének is, illetve a többi helyszínen igyekeznek az aktuális hazai fellépőknek teret biztosítani, és őket bemutatni a világ minden pontjáról érkező közönségüknek. Így idén egyedi produkcióval készül a Nagyszínpadra a Bagossy Brothers Company, Azahriah, a Random Trip és a Carson Coma.
A Nagyszínpadra idén is visszatér a Love Revolution Special, ahol minden nap 10 percben előadások és rövid felszólalások színesítik az átállásokat.
Új néven éled újjá az alternatív zenei irányzatokat tömörítő – volt A38 – helyszín, a FreeDome, ahol fellép majd mások mellett az Yves Tumor & Its Band, Riles, Woodkid, Beabadoobee és a Caribou.
Az Európa Színpadnál a látogatók felfedezhetik a hazájukban már valamennyire befutott, de nemzetközi szinten még kevésbé ismert, feltörekvő zenekarokat. A színpad legjobban várt fellépői között említhetjük a popot, rockot, rapet vegyítő angol Nova Twins nevét, a kanadai Cleopatrick duót, de ne feledkezzünk meg a hazai zenekarokról sem: ezen a színpadon lép fel a Duckshell, The Anahit, Platon Karataev, Saya Noé, és a programot a Sziámi zárja majd.
hirdetés

Egy felejthetetlen zenei körtúra várható a Global Village színpadon a fesztivál során. Felcsendülnek az ukrán szabadság hangjai a Luiku előadásában, 25. évfordulóját ünnepli az Amsterdam Klezmer Band, a Volosi zenekar megmutatja a lengyel virtuózok dallamait, és a Rodopi Rembetikója vagy a nápolyi hard core mantrák varázsolnak el a hét folyamán.
Újragondolva és exkluzív külsőbe öltöztetve tér vissza a Samsung Colosseum, egy még magasabb szintre léptetve a bulizás fogalmát. A 3000 főt befogadó központi tánctéren belülre épített DJ pult egy gigantikus gladiátort idéz, benne pedig egymást váltják majd a Sziget ideje alatt az alternatív elektronikus műfajok legjobbjai. Az Európában már komoly hírnevet szerzett egyedi helyszínen fellépő művészek sorában ott lesz Ben Klock, Joris Voon, Sasha, Matador vagy Nina Kraviz, Kölsch és – sok további DJ mellett – Seth Troxler.
A Ticketswap Party Arénában jön többek közt Alan Walker, Steve Aoki, Apashe és NGHTMRE. Az Aréna ad majd helyet az Elrow-nak, ami a hazai közönség közt is ismert és a világon elismert, látványos partysorozat. Az Aréna fogadja be a szintén nagy népszerűségnek örvendő holland Q-Dance társaságot.
Az elmúlt évekhez hasonlóan a Sziget idén is elhoz egy nagyszabású utcaszínházi előadást a látogatók örömére az AMC támogatásával. A Cirque du Sziget a megszokott helyén, ha lehet, még több és színesebb programmal vár mindenkit. A Fidelio támogatásával idén a színház és a tánc iránt érdeklődő közönség a megszokott helyen, a domb lábánál, de egy megújult helyszínnel fog találkozni a Theatre-and-Dance Fielden, ahol két külső szabadtéri színpadon futó produkciók, helyspecifikus előadások, valamint több interaktív installáció várja a közönséget. A Sátor Határok Nélkül programja idén is számos hazai és nemzetközi civil szervezet közreműködésével valósul meg. A migráció, az interkulturalitás, az emberi jogok és a kulturális sokszínűség kérdését járják körül. A látogatókat idén minden fesztiválnapon 12 órától egészen 20 óráig várják ingyenes workshopokkal, interaktív installációkkal az ArtZone-ban.
Néhány fontos változással készültek a szervezők az idei Szigettel kapcsolatban. Például teljesen megszűnnek a 0. és -1. napok, idéntől 6 teljes értékű, minden programhelyszínén aktív fesztiválnapból áll majd a Sziget. A környék forgalmának mentesítése és a könnyebb beléptetés érdekében a beléptetési rendszert és a belső forgalmat is újratervezték. Új dolog a Szigeten, hogy idéntől a látogatók is átélhetik a VIP élményt, a megvásárolható VIP jegyek egyszerre 4 VIP-szektorba is belépést engednek, amiket a Nagyszínpad (H&M Sziget VIP), a FreeDome, a Samsung Colosseum és a Ticketswap Party Aréna mellett alakítanak ki. A környezetvédelmi elköteleződés is töretlen, a Greener Sziget új elemekkel egészül ki idén, és a régi törekvéseket is megtartják, mint például a Re:pohár rendszert.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor