Ifjú hegedűvirtuózok
2018. Április 10. /

Három hegedűverseny, három fiatal és rendkívül tehetséges hegedűs előadásában – a hegedű mestereként is okkal számon tartott Keller András vezényletével a Pesti Vigadóban április 25-én. A Concerto Budapest Magyar Kincsek sorozatának következő koncertje bízvást a hegedű
ünnepének is beillenék. A két világhódító hangszeres virtuóz, Hubay Jenő 1907-es 3. és mestere, Joachim József 1861-es, magyaros stí­lu­sú 2. hegedűversenye között Veress Sándor egyetlen, 1939-es He­ge­dű­ver­senye hangzik majd el ezen az estén.
A három ifjú szólista közül a közönség legjobban alighanem Miranda Liut ismerheti, hiszen 2016 szeptembere óta ő a zenekar egyik kon­cert­mes­tere. Charlotte Saluste-Bridoux hozzá hasonlóan még csupán a húszas évei elején jár, de már szintén több nemzetközi ver­seny­győ­zel­met és jelentős debütálást számlálhat életrajzában. A náluk 5 esztendővel idősebb, spanyol Pablo Hernán Benedí ugyancsak vi­lág­já­ró muzsikus, aki már komoly sikereket aratott a kamarazenélés terén is. A magyar közönség 2017 őszén már találkozhatott vele a Ze­nea­ka­démián, ahol nagy sikerrel lépett fel Boris Berezovsky és a Concerto Budapest társaságában.
Pesti Vigadó
04. 25., szerda, 19.30h