5 éves a KOGART Tihany
2018. Április 13. / Ajánló

Évről évre egyre több látogató érdeklődik az idén ötödik születésnapját ünneplő tihanyi Kogart Galéria kiállításai iránt. 2013 nyarán Tihany szívében, az egykori gyógyszertár épületében nyílt meg a KOGART galériája azzal a céllal, hogy a Balatonra érkezők a környék jól ismert és
közkedvelt látnivalói mellett egy egész évben látogatható in­téz­mény­ben az Alapítvány kiállításai által nyújtott élményeket is megis­mer­hes­sék. Az épületben Borsos Miklós szobrászművész állandó kiállítása mellett klasszikus és kortárs műveket egyaránt felvonultató időszaki kiállítások, tárlatvezetések és egyéb kulturális programok is várják a látogatókat.
Tavaly tízezernél is többen látogattak el a galériába, ahol ismét je­len­tős műveket állítottak ki. Idénre új terveket, programokat és persze kiállításokat ígérnek. Április első hetében várja utolsó látogatóit az Etűdök című, sokszínű, kortárs képzőművészeti válogatás, amelyet aztán egy új kezdeményezés első tárlata vált majd fel: a KOGART ter­vei szerint ezentúl évről évre úgy alakítják ki a galéria tavaszi kiál­lí­tá­sának koncepcióját, hogy mindig két művész alkotásai kerüljenek közös bemutatásra. A két művész vagy különböző képzőművészeti ágat (például festészet és szobrászat) vagy eltérő korosztályt képvisel majd, a kiállítások koncepciója pedig a két alkotó művei közötti párbeszédre épül. Az első alkalommal – idén április végétől két hónapon keresztül – Polgár Botond szobrászművész és Orosz István grafikusművész művei láthatók majd a galériában.
A nyár ismét a klasszikusoké: a tavalyi nagy sikerű Egry József Balatonja című kiállítás után idén ismét egy jól ismert és nagy népszerűségnek örvendő magyar művész munkáiból válogat a KOGART, és mivel a kiállításokhoz kapcsolódó kurátori tárlatvezetések is nagyon kedveltek, ezért júliusban és augusztusban biztosan folytatódnak a szombat délutánonkénti vezetett látogatások, ahol hozzáértő segítséget kapnak az érdeklődők a művek felfedezéséhez.
További információ a galériáról: kogarttihany.hu