XII. Ars Sacra Fesztivál – szeptember 15-23.
Nyitott Templomok Napja – szeptember 15.

2018. szeptember 14. /

A fesztiválok idejét éljük, melyekből az Ars Sacra Fesztivál egyediségében ingyenesen kínálja magas művészi színvonalú programjait. Tízéves Alapítványunk a kultúra meghatározó szereplőit
és intézményeit kéri fel országszerte, hogy csatlakozzanak a zsidó-keresztény kultúrkörhöz kapcsolható művészeti alkotások be­mu­ta­tá­sával.
A XII. Ars Sacra Fesztivál mottója Jób könyvéből származik: „Tekints az égre, és lásd meg!” (Jób 35,5). Ez a különleges jelmondat egyfajta belső utazásra hívja a fesztiválra látogatókat. Álljunk meg egy pil­la­nat­ra és nézzünk körül, csodáljuk meg a világ apró szépségeit, táp­lál­koz­zunk a kulturális kincseinkből!
Az embert, különösen a művészt, válaszra készteti a világban rejlő iste­ni ajándékok mérhetetlen gazdagsága, és láttatni, érzékeltetni, meg­vi­lá­gí­tani szeretné azok fényét, szépségét, igazságát. Fesz­ti­vá­lun­kon ismét sok száz, Istenre reflektáló emberi alkotásban, előadásban gyönyörködhetünk: 67 településen közel 500 ingyenes program várja a látogatókat!
Az Ars Sacra Fesztivál keretében meghívjuk a történelmi egyházak képviselőit, hogy nyissák meg temp­lo­maik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket. A Nyitott Templomok Napjához 50 település 100 temploma csatlakozott, Abasártól Vizsolyig határon innen és túl.
2016 óta Filmfesztivállal bővítettük kínálatunkat, amely nem csupán egy filmmaraton. Olyan alkotásokat mutatunk be a közönségnek, melyek által garantáltan többé és jobbá válhat lelkünk, szellemünk.
Részletek: www.ars-sacra.hu