Bűvös erdő
2018. november 19. /

A Vajdahunyadvár új, szeptember 22-én nyíló interaktív kiállítása ezúttal egy képzeletbeli erdei utazásra, bűvös küldetésre hív. A mesebeli kaland során a látogatók megismerhetik a rejtelmes rengeteget, miközben megtévesztő feladványok, játékos fejtörők és megbűvölt erdőlakók teszik próbára bátorságukat, ügyességüket és érzékeiket.

A lombok méregzöldjében kí­sér­te­ti­es árnyak cikáznak, az erdei manók elhagyatott házai közt hűvös szél susog. Mohos tölgyfák strázsálnak hangtalan, baljós har­mat szitál, a Boszorkányvár ko­mor tornyából varázsfőzet ke­ser­nyés illata száll. Óriásgombák közt barangolva a látogatók ta­lál­koz­hat­nak egy behemót híd­fog­la­ló­val, egy titokzatos ladikossal, egy fullánkos szobrászmesterrel és az erdők-mezők számos kü­lön­le­ges lakójával. A kiállítás és játék során a résztvevők kideríthetik, hogy képesek-e ellenállni az erdei varázsétkeknek, kifog-e rajtuk egy láthatatlan erdőlakó, vajon beleesnek-e az illatcsapdába, és meg tudják-e fejteni a Boszorkányvár végső rejtélyét, mely végleg kiseprűzi a betolakodót az erdőből.
A furfangos feladványok megfejtéséhez éles szemre, jó szimatra és biztos fülre is szükség lesz. A több mint 1000 négy­zet­mé­te­ren megvalósuló kiállítás szöveges játékfüzettel, látványos installációkkal, sok játékos feladvánnyal és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.
Vajdahunyadvár
09. 22. – 11. 04.