Maya – Budapesti Operettszínház
2018. november 13. /

A Budapesti Operettszínház régi adósságát törleszti, amikor évtizedek után újra színpadra viszi egykori igazgatója, Fényes Szabolcs legnépszerűbb operettjét, a Mayát. Az 1931-ben íródott mű – írója Harmath Imre – máig hatásosan és igen sokszínűen ötvözi a kor hangulati és stíluselemeit.
[kep3]
A Maya látványos show-elemekkel gazdagított revüoperett, amely ugyanakkor történetmesélésében egye­sí­ti a félreértéseken alapuló, klasszikus francia bohózati humort és a Rejtő Jenő-i szertelen, krimiszerű vadságot és frivolitást. Az idegenlégió egzotikus világában és a párizsi mulatók túlfűtött miliőjében játszódó, rafinált szerelmi játszmákban bővelkedő, fordulatos mese, a pompás szerepek, legfőképp pedig Fényes Szabolcs halhatatlan slágerei – mint például a Szeretnék egyszer kicsit boldog lenni, a Luxusvonat vagy a Sweetheart – Réthly Attila rendezésében, Lőcsei Jenő koreográfiáival együttesen ígérnek egy sokszólamú, fergeteges színházi estét.
A címszerepet Fischl Mónika / Bordás Barbara játssza, a főbb szerepekben Dolhai Attila / Gömöri András Máté, Szendy Szilvi / Gubik Petra, Auksz Éva / Dancs Annamari, Kiss Zoltán / Laki Péter, Brasch Bence / Kocsis Dénes, Laklóth Aladár / Mészáros Árpád Zsolt látható.

Budapesti Operettszínház
Bemutató: 11. 30., 19h