Gyémánthajsza
2018. december 11. / Szalóky Bálint

Amikor a nagynevű gyémántkereskedő, Lucas Hill (Keanu Reeves) üzlettársa kétes ügyletbe keveredik valahol Oroszországban, a férfi odautazik, hogy megtalálja őt, és egyúttal a meg­le­he­tősen veszélyes vevőjelölt, Boris kedvére tegyen. Mint az a helyszínen kiderül, Lucas partnere

hamisítvánnyal akarta átejteni az oroszokat – Lucasnak alig marad ideje, hogy az ügy végére járjon, mielőtt az egyre türelmetlenebb Boris haragja lesújtana rá. Koncentrációján jelentősen ront, hogy szen­ve­dé­lyes viszonyba bonyolódik egy helyi kocsma tulajdonosával, a sokat megélt Katyával (Ana Ularu).
Keanu Reeves karrierje újra szárnyalni kezdett a John Wick-filmeknek köszönhetően, így nem csoda, hogy a sztár manapság mindent el­kö­vet annak érdekében, hogy különböző szerepekben bizonyítsa: több ő, mint az akciófilmek középkorú napszámosa. A Gyémánthajsza ese­tében a koncepció éppen az lehetett, hogy teljesen leszámoljon a John Wickben felépített imázzsal: Lucas rendre vesztesen kerül ki a rá­zú­du­ló helyzetekből, és ezen az sem segít, ha fegyver kerül a kezébe. Sajnálatos módon azonban Matthew Ross rendezése nemcsak anti-akciófilm, de anti-film is lett: a felvezetést követően a filmen elhatalmasodó szerelmi szál annyira felszínes és érdektelen, Reeves és Ularu párosa annyira nem működik, hogy ehhez képest John Wick legunottabb grimasza is maga a felüdülés.

Gyémánthajsza (16)
(Siberia)
Amerikai, feliratos film
Rendező: Matthew Ross
Főszereplők: Keanu Reeves, Ana Ularu, Boris Gulyarin, Ashley St. George
104 perc
Forgalmazó: ADS Service
Már a mozikban