Törékeny barátság
2019. január 08. /

A Vészkijárat sorozat könyvei olyan tabutémákat járnak körül, amikben ha szeretnénk jobban elmélyülni, általában csak a szakirodalom és a laikus internetes portálok cikkei között válogathatunk.

Nehéz olyan forrást találni, ami kellően megbízható, nem köntörfalaz, mégsem túl elvont ahhoz, hogy bárki megértse. Márpedig vannak nagyon fontos témák, melyekről nem beszélünk eleget: bullying, erőszakos párkapcsolat, öngyilkosság, drog- és alkoholproblémák, családon belüli erőszak, szexuális zaklatás, fiatalkori terhesség és terhességmegelőzés, mentális problémák.
A Vészkijárat könyvek arra vállalkoznak, hogy a fiatal felnőtteknek az irodalom eszközeivel bemutassák ezeket a nehéz témákat, segítsenek feldolgozni az ezekkel kapcsolatos helyzeteket, és felvillantsanak néhány lehetséges megoldást. Bármennyire is igyekszünk elkerülni, ezek a problémák sajnos bárkinek az életében jelen lehetnek. A megoldás pedig nem az, hogy nem veszünk róluk tudomást, hátha akkor megszűnnek, hanem sokkal inkább az, hogy alaposan körüljárjuk őket. A megismerés az, amivel a leginkább megvédhetjük magunkat (és persze gyerekeinket) a lehetséges veszélyektől.
A sorozat legújabb kötete a családon belüli erőszak problémáját járja körül. Ez a könyv egészen máshogy épül fel, mint a klasszikus hollywoodi filmek és a legtöbb regény: a „mi van utána” kérdésével foglalkozik. Mi következik azután, hogy a főhőssel megtörtént a legrosszabb, felismerte a helyzetét, hozott egy döntést, (jelen esetben) kilépett a szituációból, a kamera hosszan mutatta a távolodó alakját, majd lement a vége főcím?
Tilos az Á könyvek
424 oldal / 3490 Ft