Molnár Dixieland Band gálakoncert a MOMKultban
2019. február 20. /

Szeged büszkesége, a Molnár Dixieland Band február 8-án, 19 órakor gálakoncertet ad a MOM­Kult­ban. Kettős jubileum adja a koncert aktualitását: a zenekar 55 évvel ezelőtt, 1964-ben alakult, ma is aktív alapító vezetője, dr. Molnár Gyula 2019. január 30-án ünnepli 75. születésnapját.

A zenekar közismert swinges, örömzenét sugárzó stílusáról, harsány, jókedvű hangzásáról. A zenekar elnyerte a Magyar Rádió eMeRTon-díját, többek között ugyanilyen díjat kapott a zenekarvezető dr. Molnár Gyula is mint klarinétos. A Molnár Dixieland Band 50 rádiófelvételt készített, amik hallhatóak a Magyar Rádióban, készítettek 2 DVD-t, 8 LP-t és 6 CD-t A Magyar Televízió 40 perces filmet forgatott velük Dixie Mix címmel.
Az 55 év alatt belföldön szinte mindenütt felléptek, nagyon gyakran Budapesten is, sőt, a fővárosban, az V. kerületben, a Molnár utcában klubjuk is működött. Külföldön az Amerikai Egyesült Államoktól a Szovjetunióig, Norvégiától Bulgáriáig játszottak. Sok világsztár volt a vendégük, Albert Nicolas, Chris Barber, Irakli, Zanini, Joe Muranyi, Ian Wheeler, hogy csak a legnevesebbeket említsük. Nem a távoli múltban felléptek Joel Brownnal, aki Louis Armstrong zenekarával is énekelt.
A koncerten kiváló vendég művészek is fellépnek. Illényi Katica Liszt-díjas hegedű- és tereminművész, Magyarország Érdemes Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, aki 2012 óta játszik – mindig nagyon szívesen – a zenekarral. Berki Tamás Máté Péter-díjas éne­kes, zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára az „ősidők” óta gyakran fellép Molnárékkal. Lázár István trom­bi­ta­mű­vész, kiváló showman, énekes Louis Prima dalainak kiváló ismerője.
Az est nem csak a jazzrajongóknak biztosít kiváló szórakozást!

MOMKult
XII., Csörsz u. 18.
02. 08., 19h