Guus Kuijer: Gubanc Manka és az eltévedés művészete
2019. március 13. /

Szánt szándékkal eltévedni egyáltalán nem könnyű dolog, de azért megoldható. Igényel ugyan némi találékonyságot és olyan barátokat, akik vakon is megbíznak egymásban, de ha ez megvan, máris kész egy életre szóló kaland.

Guus Kuijer Astrid Lindgren-emlékdíjas holland írótól először a Minden dolgok könyve jelent meg magyarul, majd a Polli című kétrészes regénysorozat első része is a boltokba került.
Ezúttal az ifjúsági regényíró egy teljesen új oldalával ismerkedhet meg az olvasó: a családon belüli hatalmaskodás, a függőség, a gyerekek és kamaszok mérhetetlenül hiteles ön- és igazságkeresésének mestere most a legkisebbekhez szól elképesztő humorral. Kuijer a legviccesebb dialógusok, helyzetkomikumok és karakterek mentén, a legkalandosabb eltévedős meseregényben is képes mesélni egy picit (és pont úgy és annyira, amennyire azt az 5-8 éveseknek lehet és kellene is) azokról a valódi és mély kérdésekről, amik a gyerekeket feszítik. Mit jelent gyereknek lenni? Talán nem pont azt a bátorságot és fantáziát, mint kamasznak vagy felnőttnek? Talán nem pont azt, hogy a legmerészebb pillanatban, amikor a legmélyebb filozofikus kérdések feszítik őket – mernek, lépnek és az élet után erednek?

Pozsonyi Pagony
88 oldal / 2790 Ft