Zeneóra Bartók nappalijában – múzeumpedagógia a Bartók emlékházban
2019. Április 08. /

Tárlatvezetés, vetítés, előadás és kis hangverseny alkotja az interaktív ismeretterjesztő mú­zeum­pe­da­gógiai foglalkozások programját, amelyeket általános és középiskolák, illetve zeneiskolák számára szerveznek Bartók életéről

és munkásságáról, 6-18 éves korig. Mú­zeum­pe­da­gógiai fog­lal­ko­zá­saikat iskolaidőben, délelőtt 10 órai kezdéssel, szervezett iskolai látogatások keretében tartják. Az Emlékházban kialakított múzeumot a csoportok tárlatvezetés kíséretében járhatják be. Az interaktív, játékos foglalkozások alkalmával az idelátogató diákok számára – az iskolai kerettantervhez is igazodva – bemutatják Bartók Béla életét és művészetét, ráirányítva a figyelmet a nagy magyar géniuszra.
Művészeti vezető: Kovácsné Muhi Veronika zongoraművész, tanár.
A foglalkozások időtartama 60-90 perc. Maximális létszám: 45 fő / fog­lalkozás.

A RÉSZVÉTEL DÍJMENTES!

Előzetes jelentkezés, időpont-egyeztetés:
Bartók Emlékház
1025 Budapest, Csalán út 29.
Telefon: +36-1/394-2100
E-mail: info@bartokemlekhaz.hu
www.bartokemlekhaz.hu

A Bartók Emlékházról
Budapest II. kerületének zöldövezetében található a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő Bartók Emlékház, a zeneszerző egykori budapesti lakhelyét, lakóhelyiségeit, valamint a Bartók család azóta is féltve őrzött bútorait, zongoráját, személyes gyűjteményeit, használati tárgyait bemutató múzeum. Az Emlékház szobáiból kialakított hangversenyterem rendszeres komolyzenei koncertek helyszíne. A fellépő művészek között kiváló fiatal, tehetséges pályakezdő muzsikusok, neves előadóművészek, kamaraegyüttesek adnak emlékezetes hangversenyeket.
A sokszínű program hozzájárul a főváros zenei életének gazdagításához. Kultúrturisztikai jelentőségének növekedésével egyre inkább kivívja a zenei élet elismerését is. Az Emlékház zeneműboltjában könyvek, kották, CD-k, DVD-k, képeslapok, prospektusok, vásárolhatók.