22. Zsidó Kulturális Fesztivál – szeptember 1-9.
2019. szeptember 21. /

Idén szeptember 1-9. között rendezik meg Budapest legnagyobb zsidó művészeti rendezvényét, a 22. Zsidó Kulturális Fesztivált, amely ebben az évben is világszínvonalú programokkal, nemzetközi hírű fellépőkkel és csodálatos helyszínekkel várja a látogatókat.
[kep3]

A számos különböző szellemi hatásból táplálkozó, kivételesen gazdag magyar zsidó kultúra bemutatása a fesztiválnak nemcsak a feladata, hanem szívügye is. Hiszen a közös kultúra köti össze a zsidókat és a nem zsidókat, vallásosokat és nem vallásosokat, fiatalokat és időseket, anyaországi és határon túli magyarokat.
A fesztivál hét helyszínen várja a közönséget, ahol fellép többek között a Budapest Klezmer Band, Bródy János, Illényi Katica és a Sárik Péter Trió, a Vujicsics együttes, a Söndörgő és Tolcsvay László, Balázs Fecó, Zséda, Darvas Ferenc, Müller Péter Sziámi, a Sabbathsong Klezmer Band, a Malek Andrea Soulistic, Szirtes Edina Mókus és még sokan mások. Megemlékeznek a Sárosi Katalin – Zsoldos Imre művészházaspárról, lesz Operettgála, megnézhetik az Itt és Most Társulat, Rák Kati színművész, Koltai Róbert, Kun Ágnes Anna, Fellegi Balázs és Nógrádi Gergely előadásait.
A komolyzenét kedvelők örömére koncertet ad Korcsolán Orsolya és az Anima Musicae Kamarazenekar, Villányi Dániel, Almira Emiri, Mali Emese zongoraművészek, Karasszon Eszter, Karasszon Dénes, Banda Pál gordonkaművészek és Farkas Mira hárfaművész.

További információ: www.zsidokulturalisfesztival.hu