Karanténmesék és karanténklip
2020. június 10. /

Farkasházi Rékának pár hónapja jelent meg Életmesék című kötete, amelynek meséit ő maga jegyzi, így elsőként ezeket olvasta fel a Farkasházi Réka és a Tintanyúl Facebook-oldalon.

A meséket azóta is többezren nézik naponta, nem csupán Ma­gyar­or­szágról, hanem Szlovákiából, Dániából, Franciaországból, Ausztriából, Németországból, Angliából, Hollandiából, Belgiumból és az Egyesült Államokból is. Fix programpont sokaknak, hogy a színésznő min­den­nap azonos időben kamera elé ül és olvas.
„Először csak meséltem, de egyre többen kérték, hogy kicsit éne­kel­jek is, így ezt is kipróbáltuk. Volt már, hogy online kapcsoltam a zenekar egyik tagját, de a technika olykor megtréfált bennünket, így inkább a zenei kíséretnél váltottunk felvételre. Aztán gondoltunk egy merészet, és elkészült néhány karanténklipünk is, amelyben bár távol egymástól, de mégis együtt zenélhettünk, dobfelszerelés híján Jávor például mindenféle furfangos eszközzel és módon.”
Réka és zenésztársai, Csiszár Ferenc, Delov Jávor, Kálmán Tamás, Studniczky László alig várják, hogy újra találkozzanak egymással és a közönséggel is, bár az otthoni időt új dalok alkotására is igyekeznek kihasználni.
„Tele volt a naptárunk erre az időszakra, sajnos sok helyre nem jutunk el most, csak így virtuálisan. De a közönség szeretete most is rengeteg örömet ad: temérdek kedves üzenetet, rajzot, fotót kapunk. Nagyon fontosnak tartom, hogy tartsuk a kapcsolatot is, addig is, amíg be tudjuk pótolni a tavaszi és nyári turné elmaradt koncertjeit” – mondja Farkasházi Réka.