Októberben is folytatódnak a negyedszázados Fonó ünnepi programjai
2020. október 07. /

Október 3-án Nyárádmenti és Udvarhelyszéki Napot rendeznek a Magos Együttessel, akiket szoros kapcsolat fűz a Székelyföld környéki, ezen belül is a Felső-Maros mente, Székely-Mezőség, Nyárád­men­te, Sóvidék népzenéjéhez. Nagy hangsúlyt fektetnek
arra, hogy a még élő hagyományőrző mesterektől elsőkézből ta­nul­has­sanak. A tavalyi sikeres Marosmenti nap folytatásaként most Nyárád­men­te és Udvarhelyszék népzenéjével, táncaival és énekeivel is­mer­tetik meg az érdeklődőket egész napos program keretében: hang­sze­res kurzus, táncoktatás, énekoktatás, néprajzi előadás és gálaműsor is lesz.

Október 31-én a kiváló, nép- és világzenében egyaránt jártas ze­né­szekből álló Ötödik évszak lemezbemutató koncertjére kerül sor. A zenekar utánozhatatlan, jellegzetes hangzásában több éves ta­pasz­talat és a közös muzsikálás öröme ötvöződik. Énekesnőjük Izabelle Caussanel (F-HU), aki sajátos világával egészíti ki a hangzást. Sokat fogunk még róluk hallani, érdemes nem elmulasztani lemezük be­mu­tató koncertjét!

Fonó Budai Zeneház
XI., Sztregova u. 3.