Mikrotörténések nyomában – REFLEX kiállítás offline és online a Deák17 Galériában
2021. január 02. /

Január 22-ig meghosszabbítják REFLEX című csoportos kiállítást a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában. A múló pillanatok és a világot felépítő négy őselem – a tűz, a víz, a levegő és a föld – által inspirált installációk a látogatók figyelmét a mikrotörténések szimbolikájára, a

minket körülvevő természeti elemek sokszor letaglózó erejére irá­nyítják. A kiállítótérben, mint egy speciális „időzónában”, mindenki a saját megfigyelési tempójában haladva követheti nyomon az idő és az adott fény-tér-viszonyok által (át)alakuló munkákat, melyek a szo­ron­gás helyett szemlélődéssel teli lelassulást propagálva ösztökélnek arra, hogy másképp éljük meg az időhöz való viszonyunkat. Reagálva a járványhelyzettel járó zárva tartási rendelkezésre, a novemberi megnyitót követően a tárlatot virtuális kiállítás formájában tették elérhetővé a Galéria honlapján. Így egy 360 fokos sétával otthonról is bejárhatjuk a kiállítóteret.
Januárban két online kísérőprogramra is sor kerül. Január 13-án Ko­vács Andrea kurátor beszélget Koronczi Endrével, aki testetlen széllé­nyeket életre keltő, Ploubuter Park/ Adultusspiritus, 11111217 című interaktív munkájával szerepel a kiállításon. Január 20-án pedig egy videópremiert nézhetnek meg az érdeklődők. A tárlaton, a megnyitó utáni napokban elolvadó hatalmas jégtömbelemet magába foglaló, mixed media installációval jelentkező Tóth Ákos Gutter című zenei szerzeményét közvetíti a Deák17 Galé­ria a Facebook-oldalán.
Kiállító művészek: BARNA Nóra, BENCZÚR Emese, GRYLLUS Ábris, KORONCZI Endre, MÁKÓ Rozi, MATÓK Zsuzsi, MÁTRAI Erik, TÓTH Ákos, VASS Csenge.
Kurátorok: KAPOSI Dorka, KOVÁCS Andrea. Kreatív koncepció: Let it Be! art agency.
Együttműködő partnerek: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Let it Be! art agency, FabLab Budapest.
REFLEX – kiállítás http://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/reflex
REFLEX Online Walk: www.facebook.com/events/281527929941731