Modern Art Orchestra – Koncertek a pandémia idején
2021. január 02. /

A világjárvány elleni védekezés következtében alig maradt olyan szektor, amit a korlátozások ne érintenének jelentős mértékben, s ez alól természetesen a kultúra sem kivétel. A koncerttermek
nagyközönség előtt való zárásával az online közvetítés lett a zenei és színházi produkciók elsőszámú megjelenési formája. A Modern Art Orchestra ezen nehéz időszakban is a kultúra és az igényes zenére vágyó közönség szolgálatában áll.

A személyesen látogatható rendezvények egyelőre szünetelnek, a kikapcsolódásra és kulturális élményekre vágyó publikum az online térbe kényszerül, csakúgy, mint a művészek. Ebben a nem min­den­napi helyzetben különösen fontos a testi és lelki egészség megőrzése, amihez nagymértékben hozzájárul a művészettel való kap­cso­lat­teremtés, annak átélése és befogadása.
A Modern Art Orchestra koncertnaptára is átalakul a külső körül­mé­nyek következtében, de ez az alkalmazkodás nem csupán kény­sze­rű­ségeket, hanem új lehetőségeket is előirányoz az ország legjobb jazz-zenekara és annak hallgatói számára. Számos koncerthelyszín hozzálátott az előadások professzionális online közvetítéséhez, így a MAO rezidens koncerttere, a BMC is. A tervek szerint négy streamelt koncertet közvetítenek majd január végéig a Modern Art Orchestrával, melyek közül kettő a nagyteremben, kettő pedig az Opus Jazz Clubban lesz megtartva.
Érdemes figyelni a híreket a január 17-én online megrendezésre kerülő MAO koncerttel kapcsolatban is. A zenekar valamennyi előadása felejthetetlen, sok közülük pedig vissza nem térő alkalom. Újfent egy különleges koncertélményre számíthatnak azok a hallgatók, akik csatlakoznak az előadás közvetítéséhez. Ezúttal az ínyencségek viszont nemcsak a hangok, hanem a látvány terén is jelentkeznek majd!
A zenekar honlapján – mao.hu – hamarosan egy új felület várja az érdeklődőket a legfrissebb tartalmakkal. Emellett egy meglepetés is készül a big band közönsége számára, erről rövidesen többet lehet majd tudni. Addig is kísérjék figyelemmel a MAO Facebook oldalát és a BMC híreit a MAO stream koncertjeivel kap­csolatban!