Európa Kiadó koncert
2021. május 13. /

A nyolcvanas évek elején alakult, Menyhárt Jenő gitáros-énekes-igazgató köré épülő Európa Kiadó története nem hagyományos zenekartörténet. Különféle korszakaiban más és más felállásokban működött, más és más narratívák mentén fogalmazta meg, fogalmazta újra magát.
[kep3]
Ezek lenyomatait őrzik a zenekar lemezei és lemezanyagai, a Love ’82, a Jó lesz ’84, a Popzene, a Szavazz rám!, az Itt kísértünk – Love ’92, az Annak is kell, a …Valahol lenni… és a Nincs kontroll.
Az Európa Kiadó az idők során úgy tudott újra és újra megújulni, hogy közben sosem lett a mainstream része, egyéni stílusát és működése független szellemiségét, valamint jelen idejűségét fennállása során végig következetesen megőrizte.
Bár többgenerációs közönsége kívülről fújja az olyan klasszikusokat, mint a Romolj meg, a Küldj egy jelet vagy a Mocskos idők, az Európa Kiadó különféle korszakai során egyszer sem vált a saját tribute-ze­ne­ka­rá­vá – képes volt megőrizni az „itt és most” érzést.
A zenekar több mint 30 éves fennállása alatt számos emblematikus felállásban működött, jelenleg Menyhárt Jenő mellett Bujdosó János, Kálmán András, Koroknay András és Gyenge Lajos a zenekar tagjai.
2020-ban rögzítette új lemezanyagát az együttes, Love2020 címen, ennek megjelenése végül átcsúszik 2021-re. A Városmajori Szabadtéri Színpadon a kiváló Soharóza kórus is vendégeskedik pár számban a június 26-i koncerten. A kollaboráció előzménye, hogy a fent említett Love2020 anyagon egy számban már dolgoztak együtt, és tervek vannak további dalok kórusos feldolgozására is.