A színpadon Pozsgai Zsolt, Lenin, Vörös Pimpernel és Wass Albert – az Udvari Kamaraszínház újra várja látogatóit!
2021. június 17. / Kékesi Raymund

2021. május 29-től a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház Pozsgai Zsolt Zergetánc című da­rab­já­val újra megnyitja Pozsonyi úti színháztermének kapuit a közönség előtt.

A Habsburg hercegnő és a szenvedélyes fejedelem ország- és sorsfordító küzdelmei a Zergetáncba.
Bár az Erdélybe érkező Habsburg főhercegnő, Mária Krisztierna (a színpadon Stelly Zsófia) Erdély és a Habsburg-birodalom törökellenes szövetségét megpecsételő esküvőre készül Báthory Zsigmond (Boros Ádám) fejedelemmel, a protestáns rendek a katolicizmus és a gyűlölt Habsburgok szálláscsinálóját látják benne. A lakodalom létrejöttének érdekében a hercegnőnek előbb saját pozícióját és életét kell biztossá tennie. Hogy ez miképp sikerül és mi minden válik valóra Báthory, Bocs­kay és Erdély reményeiből, arra a május 29-i előadást meg­te­kint­ve Ön is választ kaphat.

Tizennyolc: A kommunizmus előzményeinek hiteles drámája
Andrási Attila drámája továbbgondolásra ösztönző, legendaoszlató képet fest az Őszirózsás forradalom tragikus napjainak történéseiről és hangulatáról. A június 4-i előadás ráadásul szervesen kapcsolódik a trianoni emléknaphoz.

Lenin és követői a színpadon: Tizenkilenc
Andrási Attila Tizenkilenc című darabja megmutatja, hogy Dosztojevszkij XIX. századi ördögei a Ta­nács­köztár­saság idején is itt voltak, azóta is köztünk élnek, és a kommunisták a mai napig úgy vélik, hogy az eszme és a párt érdekében minden gazemberség megengedhető.
Vidéki előadásaink, Déryné Program és őszi évad
Az mkuk.hu honlapon egyrészt Ön is jegyet vált hat előadásainkra, másrészt értesülhet vi déki fellépéseinkről, valamint online közvetítéseinkről. A Tizennyolc és Tizenkilenc című darabunk a regisztrált művelődési házak által jelentős kedvezménnyel rendelhető meg a Déryné Program keretein belül. Az őszi évadban színpadra állítjuk Wass Albert Adjátok vissza a hegyeimet!, valamint Jönnek! című regényeit, és már készülünk az Orczy Emma bárónő művéből írott A vörös Pimpernel című új darabunkkal.