Donizetti: Rita
2021. augusztus 13. /

2021. augusztus 10-én a Szarvasi Vízi Színház színpadán vendégszerepel a Dramatic Art első operaprodukciója, Donizetti: Rita című vígoperája egy felvonásban. Rita, a fogadósné igazi férfira vágyik, mert férje gyenge, pipogya alak.

Egy szép napon betoppan a tengeri viharban odaveszettnek hitt első férje. Meglepő fordulatok, komikus szituációk és remek zene fű­sze­re­zik e különleges operacsemegét. A féktelen temperamentumról és a hangulatról Donizetti briliáns zenéje gondoskodik. Az előadást magyar nyelven játsszák, ezzel is erősítve a vígjáték érthetőségét.
„Az operajátszás ugyanolyan színház, mint bármelyik prózai előadás, mégis sokszor kiveszik belőle a nézők számára átélhető viszonyok fordulata, és pusztán egy zenei esemény marad. A mi szándékunk, hogy teljes színházi élményt adjunk a nézőinknek” – mondta Dénes Viktor, az előadás rendezője. Szereplők – Rita: Szigeti Karina, Beppe: Ódor Botond, Gasparo: Najbauer Lóránt. Látvány: Horányi Júlia. Zenei vezető: Kéry Tamás. Rendező: Dénes Viktor.

Szarvasi Vizi Színház
08. 10.