Ivan & The Parazol: Hommage à Syrius – Budai Pop Szvit
2022. január 04. /

Az elmúlt évtizedben példaértékű karriert befutott Ivan & The Parazol 2021- ben megjelent ötödik nagylemeze négy angol nyelvű album után végig magyarul szól, a Budai Pop című anyaghoz ráadásul egy könyv is tartozik, amelyben szépírók novelláiban elevenednek meg az új dalok.

A zenekar 2016-ban tisztelgett egy Müpa-koncerten a legendás ma­gyar prog jazz formáció, a Syrius előtt, a remekül sikerült est folytatá­saként új koncepcióval, további Syrius-számokkal mutatják be sajátos Budai Pop Szvitjüket.
A Hommage à Syrius – Budai Pop Szvit című koncert továbbgondolja az öt évvel ezelőtti, nagy visszhangú este koncepcióját, és egy ötle­teiben és díszleteiben is megújuló műsort kínál. A 2010-ben alakult Ivan & The Parazol pillanatok alatt lett a hazai rockzenei színtér egyik legnépszerűbb csapata, az évtized egyik emblematikus együttese, amely mindig a következő megléphető szintet keresi, egyben ügyesen építette karrierjét az országhatárokon túl is. Zenéjében és hozzá­ál­lásában ugyanakkor mindig is vallotta és éltette magyar popzenei gyökereit, a beat, a pszichedelia vagy épp a funkos rockzene hatását, számos más formációtól kapott inspiráció mellett a progresszív rockos-jazzes Syrius-ihletettséget is.
A zenekar a nyáron megjelent ötödik albumával végképp a nagy hatvanashetvenes évekbeli hazai (h)ősök nyomába lépett – és nem csak a magyar szövegek miatt –, így igazán stílszerű, hogy ezzel a kéttételes új műsorral ismét erősen megidézi a korszak szellemét. A már általuk is játszott Syrius-dalok mellett olyanok is elhangzanak, amelyek korábban nem, a megújult koncepciót viszont ugyanúgy a rock and roll sza­bad­sága lengi be, ahogyan Parazolék egész eddigi útját.

Müpa
12. 28., 20h