Nyáresti programok a Virág Benedek Ház udvarán
2022. augusztus 10. /

Augusztusban is színes programokkal, koncertekkel, balkán táncházzal, kertmozival és kiál­lí­tással várják a látogatókat a Virág Benedek Házban, a Tabán egyik legszebb és legrégibb épületének hangulatos belső udvarán.

A Márai Sándor Művelődési Ház a nyári időszakban a Döbrentei utcai Virág Benedek Ház romantikus hangulatú belső udvarára helyezte át programjait.
A hónap elején, augusztus 7-én ad koncertet a Cseh Tamás Projekt, akik a Márai Sándor Művelődési Ház dísztermében a magyar költészet napján tartott fergeteges előadásuk után most a Virág Benedek Ház varázslatos udvarán is fellépnek.
Augusztus 12-én balkán táncházat tart a Nevetek Zenekar, akik ma­ce­dón, szerb, görög, bolgár, horvát, trák, örmény tájegységekről szár­ma­zó dallamokat játszanak. A Virág Benedek Ház udvarán immár harmadik alkalommal találkozhatnak velük a balkáni zene és tánc szerelmesei.
A Filmklub a csillagok alatt című nagy sikerű kertmozi-sorozat a Bolti tolvajok című japán drámával folytatódik augusztus 17-én, majd augusztus legvégén, 31-én a Cseng mester konyhája című finn-kínai vígjátékot tekinthetik meg ingyenesen az érdeklődők.
Augusztus 24-ig tart nyitva a földszinti galériában berendezett Elhallgatva – a háborúkban megerőszakolt nők emlékezete című makettkiállítás, este pedig egy különleges koncerttel, Tóbisz Tinelli Tamásnak, a Misztrál Együttes gitárosának szerzői estjével várják a látogatókat egy kellemes hangulatú nyáresti koncertre a Virág Benedek Házba.