Ünnepi programajánló – Otthonról nézhető balett-, színházi és koncertfelvételek
2023. január 07. /

A színpadi produkciók moziközvetítéseire és művészeti tartalmakra specializált Pannonia Enter­tain­ment online csatornáján a londoni Royal Opera House és a Shakespeare’s Globe Theatre előadása, Jonas Kaufmann tenorcsillag koncertfilmje és az ír Riverdance táncszínház gálaelőa-
[kep3]
dása is elérhető otthoni megtekintésre a jegy.hu rendszerén keresztül.
Az online vetítések sora az örökzöld karácsonyi mesebalettel, A diótörővel kezdődik, amely a londoni Royal Opera House új, 2022-es produkciójában látható, december 26-28. között. Az előadást december elején rögzítették a Covent Gardenben. A Royal Ballet ragyogó A diótörő előadását Peter Wright alkotta meg 1984-ben Lev Ivanov eredeti koreográfiája alapján, és bátran kijelenthetjük, azóta is Európa-szerte a legkedveltebb balettelőadások egyike. Wright pazar jelmezeket és díszleteket alkalmazó, lebilincselő rendezése Csajkovszkij zenéjének minden árnyalatát felhasználva, az eredeti, ivanovi koreográfia legszebb, máig meghaladhatatlan elemeit szőtte meséjébe − mint amilyen például a Cukrozott Szilva Tündér és Lovagja gyönyörű pas de deux-je.
A szilveszteri hétvégén, december 30. és január 2. között két előadás is elérhető lesz online, a világhírű ír táncszínház, a Riverdance társulatának nagyszabású 25. évfordulós gálaelőadása – amelyet 2020- ban rögzítettek Dublinban – és Jonas Kaufmann tenor világsztár Az én Itáliám című különleges koncertfilmje az itáliai életérzésről, amelyben a világhírű tenor a legnépszerűbb olasz dalokat és operarészleteket, köztük Lucio Dalla, Nino Rota, Mascagni, Leoncavallo és Puccini műveit adja elő nagyzenekari kísérettel.
Végül január első hétvégéjén, január 6. és 8. között online megnézhető a londoni Shakespeare’s Globe Theatre Vízkereszt vagy amit akartok című darabja. Shakespeare keserédes komédiáját Mark Rylance és Stephen Fry vezetésével egy csak férfiakból álló társulat kelti életre. A többszörösen díjnyertes produkció korhű díszletekkel, jelmezekkel és zenei betétekkel varázsolja elénk az 1601-es Globe-beli ősbemutató hangulatát. A magyar felirat Nádasdy Ádám műfordítása alapján készült.

Részletek: https://online-pannoniaentertainment.jegy.hu