A 39 lépcsőfok a Vidám Színpadon
2023. január 13. /

Mit tenne, ha magányos, kissé unalmas, ám annál szabadabb életét karácsony közeledtével egy vadidegen hölgy állítaná feje tetejére azzal, hogy a lakásán töltött éjszaka után másnap reggel meghal? No persze nem önszántából. Mindez kiderül a Vidám Színpad legújabb vígjátékából, a
39 lépcsőfok című előadásból, amely Hitchcock klasszikus filmjének színpadi változata, paródiája. Egy fergeteges akcióvígjáték, amelynek egyik különlegessége és humorforrása, hogy mindössze négy színész játssza az előadás mind a negyven karakterét.
Horgas Ádám rendező úgy érzi, a 39 lépcsőfok olyan vígjáték, ami nagyon speciális képességeket igényel a színészektől. Nemcsak a villámgyors szerepváltások miatt, hanem a különleges technikák és a fizikai terhelés miatt is. A Vidám Színpadon Richard szerepében Hrisztov Toma jeleskedik, Pamelát Bach Zsófia alakítja két bohóc, Szirtes Balázs és Vadász Gábor társaságában. Menekülés szárazon és vízen ügynökök és szörnyek között, miközben az is rejtély, hogy a szerelmében bízhat-e ártatlanul üldözött hősünk. A színészeknek igazi jutalomjátékot, a nézőknek önfeledt szórakozást ígér az előadás.

A színdarabot Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.