2024-ben is Omnibus a Lóvasúton
2024. február 08. /

„Zene komolyan mindenkinek!” – ezen mottó mentén valósulnak meg hónapról hónapra az Om­ni­bus-koncertek. A Surján Kamaraegyüttes klasszikus zenei sorozatában a házi muzsika ha­gyo­mányát elevenítik fel a zenészek: családi koncert, ahova a felnőtteket a gyerekek is elkí­sér­hetik;
a kisebbekkel zenepedagógus foglalkozik, hogy a szülők zavartalanul élvezhessék az előadást.

A zenészek tökéletesen ismerik a közös muzsikálás műfaját. Ötgyer­me­kes zenészcsaládban nőttek fel, hárman a Liszt Ferenc Zenemű­vészeti Egyetemen szereztek hangszeres előadóművészi és zene­ta­nári diplomát, és miközben más zenekaroknál is muzsikálnak, mind­hár­man a Járdányi Pál Zeneiskola tanárai. Nagyzenekari feladataik mellett rendszeresen dolgoznak kamarazenei együttesekben, és az egész család kedves időtöltése a házi muzsikálás.

A kamaraegyüttes tagjai – Surján Eszter, Surján Katalin és Surján Péter – koncertről koncertre különböző vendégművészeket hívnak, hogy a közönség a különféle zeneműveket megfelelő hangszerelésben, kiváló minőségben élvezhesse.

2024. február 17-én az Omnibus-koncerten fellép még Varasdy Tünde (brácsa), Krusic Eleonóra (fuvola), Lendvay Krisztina (bőgő), Konta Noémi (csembaló).

A tavasz folyamán április 13-án és május 12-én lesznek még Omnibuskoncertek a Lóvasúton (XII., Zugligeti út 64.).
www.lovasut.hu