Macskafogó – Élőzenés filmvetítés Deák Tamás zeneszerző emlékére
2024. Április 08. /

A legendás, 1986-os Macskafogó című, magyar-kanadai-NSZK animációs bűnügyi filmvígjáték élőzenés vetítése Deák Tamás, a film nemrégiben elhunyt zeneszerzője emlékére a Budapest Orchestra Project és a Jazzation acappella együttes előadásában.
A hollywoodi sikerfilmek esetében bevett forma az élőzenés filmvetítés, itthon erre kevesebb a példa, és szakmailag is nagy kihívás egy olyan film esetében, mely még a digitális kor előtt készült. Ebben az esetben azonban a Budapest Orchestra Project és a Jazzation áll a kihívás elé, és Deák Tamás eredeti, a Deák Big Band számára készült partitúráiból dolgozva létrehozzák a filmbeli megszólalás hű megkö­ze­lítését. Klasszikus rajzfilm nagyszerű zenével, olyan emblematikus dalokkal, mint a Miu-miujság? és a Négy gengszter!
A Budapest Orchestra Projectet Tompa Ábel vezényli, a dalokban közreműködik a Jazzation, Magyarország első számú jazz acappella együttese. A filmalkotást (rendező: Ternovszky Béla) a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. biztosítja, producer: Várallyay Katus, zenei vezető: Tompa Ábel, technikai munkatársak: Bobák Bence, Rácz István, produkciós konzulens: Deák András.

Magyar Zene Háza (XIV., Olof Palme sétány 3.)
Május 02., 17:00 és 19:00