La Voce Vita – az év duettkoncertje
– Szekeres Adrien és László Boldizsár: „Megtaláltuk a zenei hangunkat”

2024. Április 08. /

Szekeres Adrien és László Boldizsár neve kezd összekapcsolódni a hazai zenei életben. Cikkünk írásakor épp kettesben, egy szál zongorakísérettel járják a vidéki nagyvárosok színpadait a Nagy találkozás című, különböző stílusok nagy dalait és duettjeit felvonultató műsorukkal, melynek
kibővített változatát május 10-én La Voce Vita címmel az Erkel Szín­házban is meghallgathatjuk a Budafoki Dohnányi Zenekar szimfonikus kíséretével.
Adrien és Boldizsár egymásra találása nem véletlen. Zenei kapcso­la­tuk már a kilencvenes években elkezdődött, amikor mindketten Sík Olgához jártak énekelni. E közös időszakuk után egy hosszabb szünet következett közös zenélésükben, mígnem aztán egymás vendégei lettek saját, önálló koncertjeiken. Ezekből a találkozásokból alakult aztán ki a Nagy találkozás, majd a La Voce Vita koncertötlete. A májusi nagy duettkoncert repertoárja eredeti hangszerelésben, a Budafoki Dohnányi Zenekarral és annak Liszt- és Prima Primissima-közönségdíjas karmestere, Hollerung Gábor vezényletével, Magyar­or­szágon egyedülálló hangzással szólal majd meg. Az est sztárvendége a legendás, jövőre 80 esztendős Hacki Tamás füttyművész lesz.
A női-férfi duetteket mindig szereti a közönség, de Adrien és Boldizsár alapvetően is nagyon szerencsés „összeállítás”. Hiszen miközben Boldizsár vibrál, zizeg, szervez, rendez, és még nagyobb élettel tölti meg a teret, addig Adrien finom, nőies eleganciája lengi körbe közös munkájukat és a színpadot. Kettőjük tehetsége kiegészíti egymást. Közös produkciójukat a világ bármely részén színpadra lehetne állítani. Otthonosan mozognak a zenei műfajok kavalkádjában, komfortos, hiteles módon nyúlnak minden zenei műfajhoz, így a közönség világszínvonalon számíthat a múlt század legnagyobb dalaira és duettjeire Puccinitől Bocellin át Freddie Mercuryig.
Jegyek: bdz.jegy.hu

Erkel Színház
05. 10., 19h