A 44. Budapesti Tavaszi Fesztiválon a határtalan kultúrát ünnepeljük!
2024. május 05. /

Az április 29. és május 12. között megrendezett fesztivál a hagyományokhoz méltóan színes programokkal: színházi előadásokkal, kiállításokkal, koncertekkel és egyéb különleges produkciókkal várja a budapestieket és az idelátogatókat.

Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál nem csak a budapesti kultúra ünnepléséről szól, hiszen időpontja egybeesik Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának huszadik évfordulójával. Számos program az Európához fűződő gondolati és érzelmi viszonyunkat dolgozza majd fel.
A kéthetes fesztivált április 29-én a világhírű Chamber Orchestra of Europe magyar gyökerű, de európai hatású művekből összeállított koncertje nyitja meg. A Budapest JazzFest már harmadik éve hozza el Budapestre a műfaj legkiválóbbjait, akik a Jazz Világnapján szabadtéri koncerttel ünneplik meg a húszéves csatlakozást. A Németországból érkező Rimini Protokoll egy formabontó produkciót hoz el Budapestre. Az Európa házhoz megy című előadás magánlakások nappalijában testközelbe hozza a legtöbbünk fejében elvont fogalomként élő Európa eszmét.
A táncot, zenét és utcai művészetet ötvöző francia társulat, a Cirque Inextremiste izgalmas, interaktív előadásában a főszereplő a bizalom és a néző. Élni bizony kockázatos – ez ad sajátos ízt és színt neki.
További információ: www.budapestitavaszifesztival.hu