Körforgásban – divat és tradíció különleges párbeszéde a Hagyományok Háza színpadán
2024. október 04. /

Hogyan találkozik a hagyomány és a kortárs művészet a divat és a színház világában? Meg­tud­hatjuk októberben a Hagyományok Háza színpadán a Körforgásban című, egyedülálló előadáson!
Ez a különleges divatbemutató nem csupán a ruhák felvonultatásáról szól, hanem a tradíció és a modernitás közötti mélyebb párbeszédet is megeleveníti a színpadon.
A bemutatott ruhadarabok nemcsak látványosak, hanem történetet is mesélnek – tánc formájában. A Magyar Állami Népi Együttes táncosai és zenészei életre keltik ezeket a kosztümöket, melyek Szűcs Edit öltözéktervező és tanítványai alkotásai. Az előadás során a 19. század végétől napjainkig ívelő divattörténeteket követhetünk nyomon, amelyek aktuális témákat dolgoznak fel, és új értelmet adnak a hagyományos viseleteknek.
A Hagyományok Háza Magyar Népi Iparművészeti Múzeumának mű­tár­gyai is részt vesznek ebben az izgalmas koprodukcióban, amely a divatot, a színházat és a népművészetet ötvözi egy soha nem látott mű­fa­ji kísérlet keretében. Ez az előadás nemcsak a divat szerel­me­seinek szól, hanem mindenkinek, aki nyitott az innovációra és a művészet határainak feszegetésére.
www.hagyomanyokhaza.hu
Október 2., szerda, 19:00,
október 5., szombat, 18:00