27. Csabai Kolbászfesztivál – Október 24-27.
2024. október 04. /

Az év egyik legvártabb eseménye a közelgő 27. Csabai Kolbászfesztivál, amelyet idén október 24-27. között rendeznek meg. Ez a fesztivál nem csak ízletes ételeket és szórakozást kínál,
hagyomány- és értékteremtő, fontos szerepet játszik a fiatal és idősebb generációk kapcsolódásában, valamint a helyi közösség erősítésében. A Csabai Kolbászfesztivál hosszú évtizedekre tekint vissza, és a helyi kulináris hagyományok gyöngyszeme. Az első fesztivált 1997-ben rendezték meg, és azóta az esemény évről évre növekszik népszerűségében és jelentőségében. A fő cél mindig is az volt, hogy megőrizze és bemutassa a csabai kolbász hagyományos elkészítési módját és ízét. Az évek során azonban a fesztivál sokkal többé vált, mint egy egyszerű gasztronómiai esemény.

A kolbászkészítés Békéscsaba városában több mint egyszerű elkészítési mód – ez egy hagyomány, amely generációkon keresztül öröklődik. A Csabai Kolbászfesztivál ezt a hagyományt megőrizve lehetővé teszi, hogy a fiatalok bepillantsanak a kolbászkészítés mesterségébe. A fesztivál keretében számos bemutató várja a látogatókat, ahol megismerhetik a kolbászkészítés művészetét, és meg­ érthetik annak hagyományos jelentőségét.

A 27. Csabai Kolbászfesztivál 2024-ben ismét egy felejthetetlen élményt ígér mindazoknak, akik részt vesznek rajta. Látogasson ki október 24-27. között, és legyen részese a Csabai Kolbászfesztivál vará­zsá­nak!
A részletes programot és további információkat megtalálja a fesztivál hivatalos weboldalán:
www.csabaikolbaszfesztival.hu