Generációk együtt - A családi fotópályázat
Pályázati kiírás

2014. november 09. /

Mai Manó császári és királyi udvari fényképész műteremházában működő Magyar Fotográfusok Háza az Indafotóval együttműködve az épület fennállásának 120. évfordulója alkalmából családi fotópályázatot hirdet. A téma generációk együttes megjelenítése, a korabeli világ sajátosságait ötvözve a XXI. század jellemzőivel.

Olyan családi fényképeket várunk, amelyek nem csak az esetlegességből születnek, hanem átgondolt, előkészített fotográfiák, melyekben érezhető maga a létrehozás folyamata is, nemcsak a véletlenül megörökített pillanat. Szeretnénk, ha a családok egy közös játékban vennének részt, melynek az elkészült kép örök emléket is állít, ezekkel a képekkel is tisztelegve Mai Manó munkássága előtt.
A pályamunkák formai és technikai megközelítése műfaji megkötés nélkül, teljesen szabadon kezelhető és értelmezhető. Minden pályázó csak egy, 2010 után készített sorozatot (minimum 3 - maximum 5 db képet) küldhet be a pályázatra.



A pályázat technikai részletei
A pályázaton részt vehet saját alkotásával minden magyar, vagy Magyarországon élő külföldi állampolgár. A műveket Indapass regisztrációt követően az Indafotón a Generációk együtt gyűjteménybe kell elhelyezni 2014. szeptember 1-30. között. A feltöltött pályamunkákhoz tartozó képaláírásoknak a pályázó nevét, a kép technikáját és a keletkezésének évszámát kell tartalmaznia.

A zsűri által kiválasztott alkotókat az Indafotóban megadott értesítési címükön fogjuk megkeresni. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázatot beadó szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban a reprodukciókat térítésmentesen használják, valamint a pályázattal kapcsolatos valamennyi internetes felületen azokat megjelenítsék. Az alkotás az alkotó tulajdonában marad. A rendezők fenntartják a jogot, hogy bármelyik, a kiírási feltételeknek nem megfelelő vagy az emberi, illetve személyi jogokat sértő pályázatot töröljék.

A pályázatok leadásának határideje: 2014. szeptember 30. éjfél.
Eredményhirdetés: 2014. október 10. a Magyar Fotográfusok Háza blogján http://maimanohaz.blog.hu/
Díjátadó: 2014. október 11., a Mai Manó Ház fennállásának 120. évfordulója alkalmából megrendezett Családi fotófesztiválján, melynek támogatója a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.
Díjazás:
Fődíj: 100.000 FT értékű utalvány (fényképezőgépre)
II. Díj: 50 000 Ft értékű ajándékutalvány (szkennelés, nyomtatás, analóg fotókidolgozás) a Lab4Art felajánlásával
III. Díj: 25.000 Ft értékű vásárlási utalvány (Mai Manó Könyvesbolt)

A feltöltött képek technikai paraméterei:
A feltöltéssel kapcsolatos kérdéseidet szeptember elsejétől ITT tudod feltenni.

A nyertes műveket elbíráló zsűri tagjai:
Csizek Gabriella, a Magyar Fotográfusok Háza művészeti munkatársa
Csontó Lajos, képzőművész
Fátyol Viola, fotóművész
Karáth Zita, operatőr, member of HSC, Indafotó
Kincses Károly, a Magyar Fotográfusok Háza művészeti főmunkatársa

Amennyiben a pályázattal kapcsolatban további kérdés merül fel, ide írj!: generaciok_egyutt@maimano.hu