Május! áprilisban a Szkénében
2015. május 02. /

Már Szikszai Rémusz első rendezésének is a Szkéné Színház adott otthont. A Caligula helytartója 2011 óta rendszeresen műsoron van. Szikszai I. Erzsébet rendezésének alakításai sorra nyerik a rangos díjakat: mind a Pécsi Országos Színházi Találkozón, mind a színikritikusok díjátadóján
elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek (Fodor Tamás), illetve mel­lék­sze­rep­lő­nek (Kaszás Gergő) járó díjat. Szikszai Szkéné-beli negyedik rendezését, a Rosencrantz és Guildenstern halottat ősszel mutatta be a színház.
Április 8-án a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban tavaly Szikszai rendezésében bemutatott Május! című előadást látja vendégül a Szké­né. A két Szép Ernő-egyfelvonásos (Május és Igazgató úr!) szín­re­vi­tele­kor a Vádli Alkalmi Színházi Társulás előadásaiból már jól ismert alkotók is segítették a rendező munkáját. A két világháború között játszódó drámák társadalmi háttere szinte előképe a mai magyar társadalmi problémáknak. A megélhetési nehézségek, a fiatalok pár­kap­cso­la­ti problémái, az anyagi és a nemi kiszolgáltatottság korunk mindennapjaihoz is hozzátartozik. Szép Ernő mély megértéssel, lí­rá­val, fanyar humorral kezeli hőseinek sorsát, kérdéseket tesz fel egy jobb élet reményében. Az öngyilkosjelölt férfi szerepében Tóth József, míg az Igazgató úr szerepében Király Attila lép fel, akiket szintén gyakran látni a Szkénében.

Szkéné Színház
04. 08., 19h