20. jubileumát ünnepli a Duna Karnevál
2015. július 04. /

A június 6–21-ig tartó nemzetközi fesztivál ünnepi eseményeit a külföldi és hazai táncegyüttesek és zenekarok közel 400 művészének egyedülálló, közös gálaműsorai koronázzák meg. Június 19-én az Erkel Színházban az Európai Tánc Karaván című koprodukció szereplői magyar, görög, olasz, erdélyi, lengyel, bolgár, török, spanyol és finn művészek.
A darab csúcspontja a népek díszes lakodalmi viseleteit is felvonultató menyegző. A táncmű képzeletbeli karavánként utazza be Európát.
A Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében a Karnevál Gálán a nemzetközi vendégek, a Duna Művészegyüttes, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes közös műsora látható június 20-án. Az előadás megidézi a nyári napfordulóhoz kötődő tűzugrás hagyományát is.
Kivételes élményt nyújt a Karnevál Zenei Gálaestje a Pesti Vigadóban június 21-én. A rendhagyó koncerten közel száz zenész idézi meg a magyar és európai népzenei világ kincseit. A koncert díszvendége Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes.
[kep3]
www.dunakarneval.hu