Aranymetszés
2015. június 05. /

Emlékkiállítással tiszteleg a Raiffeisen Galéria a 2001-ben alig 47 évesen elhunyt festőművész, Mulasics László előtt, akit leginkább talán különleges viaszfestéses technikájáról (enkausztika) és korai zománcfestményeiről ismer a nagyközönség.

A 90-es évektől Mulasics képi világa archaikus építményeket, misz­ti­kus tárgyakat, ősi kontinenseket, asztrológiai és alkímikus témákat idéz. Sorozataiban a természet energiáját és újjászületését fejezi ki dinamikus, monumentális formavilágával.
Tematikájuknál fogva képein az anyagok (viasz, ólom, réz) önálló je­len­tést hordoznak. Finoman kidolgozott, rétegesen felépített absztrakt festményein az anyag érzéki tulajdonságai, a felület adottságai, a fel­szín gazdagsága válik elsődleges jelentőségűvé.
A fiatalon elhunyt művész munkái mára jelentős hazai és nemzetközi kiállítóhelyek gyűjteményeit gazdagítják: enkausztikáit, zo­máncfest­mé­nyeit és vegyes technikával készített munkáit ott találjuk a Magyar Nemzeti Galériában, a Ludwig Múzeumban, valamint Pécs, Bécs, Graz és Szarajevó legkiemelkedőbb kortárs művészeti gyűj­te­mé­nyeiben.

Raiffeisen Galéria
06. 14-ig