Tosca – Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2015. augusztus 26. /

Puccini egyik leghíresebb operája a romantikus melodráma hagyományait őrzi, melyben egy sodró lendületű szerelem ér tragikus véget.

Cavaradossi, a festő szökött rabot bújtat. Scarpia, a rendőrfőnök nyo­má­sá­ra a féltékeny Tosca, hogy megmentse szerelmét a kínvallatástól és a börtöntől, feladja a rabot, aki öngyilkos lesz. A nő a menlevélért cse­ré­be testét kínálja, ám miután ez kevésnek bizonyul a sikerhez, ön­vé­de­lem­re kényszerülve leszámol a rendőrfőnökkel. Cavaradossit po­li­ti­kai összeesküvés vádjával kivégzik, Tosca bánatában ön­gyil­kos­ság­ba menekül, leveti magát az Angyalvár fokáról. Az operairodalom egyik legismertebb darabjában a szabadság eszméje és a szenvedélyes szerelem száll szembe a hatalommal és a cselszövéssel, de a fel­ol­dozás elmarad: a hősök sorsa tragikus véget ér.
A margitszigeti színpadon szabadtéri bemutatóként kerül színre az Operaház előadása Nagy Viktor rendezésében, két külföldi sztár­é­ne­kes­sel a főszerepben. Toscát Béatrice Uria-Monzon francia mez­zo­szop­rán, Cavaradossit a chilei származású tenor, Giancarlo Monsalve énekli. Az előadásban bemutatkozik az I. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny I. díjasa, illetve Nagydíjasa, valamint különdíjasa, Alexandru Aghenie román bariton is. A karmester Kesselyák Gergely.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
08. 07. és 09., 20h