Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál
2015. szeptember 01. /

A szervezők nem titkolt célja, hogy egy korabeli időutazás alkalmából, mintegy megidézve a kor szellemének ízvilágát, szokásait, pompáját, felejthetetlen élményt adjanak át a mai kor fel­gyorsult életet élő emberének.

Az étkezés egyike az élet azon örömeinek, amikor valamennyi ér­zék­szer­vün­ket kényeztetjük. Erre a nagyszerű kulináris játékra invitálják a látogatókat, hogy egy verseny keretében hasonlítsák össze, ki tudja jobban a barokk kor ízvilágával elkápráztatni a mai kor emberét. A versenyzők két kategóriában indulnak, egyikben a főúri konyha éte­lei­nek elkészítése, tálalása lesz a feladatat, a másik kategóriában a 17. századi csárdakonyha népies ízeinek megidézésével próbálkozhatnak a rátermettek.

Fertőd
08. 14–16.