Tapas – Spanyol gasztro-dizájn
2015. október 08. /

A spanyol tervezők, építészek, szakácsok és borospincék kreativitásáról tanúbizonyságot tevő kiállítás bepillantást enged a dizájn és a spanyol gasztronómia találkozási pontjaiba. A 250 formatervezett gasztrotárgyat bemutató tárlaton látható többek között Rafael Marquina ünnepelt

ecettartó üvege, Lekué modern párolója, Marre Moerel, Patricia Urquiola és Jaime Hayón kerámiái vagy a Noviemre Estudio sportolók számára újratervezett borostömlője. A vitrinekben mintegy száz üveg, a címkék grafikai kivitelezése alapján kiválasztott spanyol bor te­kint­he­tő meg, a kivetítőkön pedig belsőépítészeti szempontból kiemelkedő éttermek és nem mindennapi építészeti stílussal rendelkező bo­ros­pin­cék nyűgözik le a közönséget.
A Tapas-kiállítás megvalósításában a Food Design két kiemelkedő alkotója is részt vett: a tervező Martí Guixé, aki egy folyékony éte­lek­ből álló menüsort alkotott „Embedded Drinks – Beágyazott italok” néven, és Antoni Miralda, multidiszciplináris művész, aki kidolgozta a „Food Photocallt”, egy háromszögletű fotófalat, három jellegzetes spa­nyol tapas receptjével, ahol a látogatók fényképezkedhetnek, és ked­venc receptjeik felírásával személyes emlékeket hagyhatnak a kiállításban.

Iparművészeti Múzeum
10. 04-ig