Digital Concert Hall – Élő koncertközvetítés Berlinből a BMC-ben
2016. január 01. /

Új sorozat indult a Budapest Music Center Könyvtárban. A Berlini Filharmonikusok által életre hívott Digital Concert Hall műsorkínálatából válogatva élő koncertközvetítések és archív felvételek egyaránt szerepelnek a programban. A világ egyik vezető szimfonikus zenekarával

ebben az évadban is a legnagyobb művészek lépnek fel – a Berlini Filharmonikusok vezető karmestere, Sir Simon Rattle mellett Zubin Mehta, Sir John Eliot Gardiner és Daniel Barenboim. A kiváló au­dio|vi­zuális élmény garantált: a Berlini Filharmónia óriás koncerttermében 8 távirányítású HD kamera dolgozik, míg a tökéletes hangzásról a BMC Avantgarde Acoustic high-end hangrendszere gondoskodik.
December 20-án este 7 órakor Claude Debussy: Pelléas és Mélisande operájának félig szcenírozott előadását láthatjuk és hallhatjuk az élő koncertközvetítésen, a Berlini Filharmónia Nagyterméből. A koncerten közreműködik a Berlini Filharmonikus Zenekar, vezényel Sir Simon Rattle. A koncert előtt Mácsai János zenetörténész tart előadást.


BMC, Könyvtár (IX., Mátyás u. 8.)
12. 20., 19h